5 sep 2017

Presentatie Sabine van den Berg (14/09)


Op donderdagavond 14 september om 20.00 uur wordt in samenwerking met uitgeverij Lebowski de nieuwe roman van Sabine van de Berg Zien Horen Zwijgen feestelijk gepresenteerd in Boekhandel Godert Walter in Groningen. Sabine van den Berg leest voor en wordt geïnterviewd door Aletta Becker (theater-, documentaire- en radiomaker voor o.m. de VPRO, docent Schrijversvakschool Groningen) en Pauline Durlacher (directeur Schrijversvakschool Groningen). Wilt u de presentatie bijwonen? Reservering is vanwege de beperkte ruimte gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail via info@godertwalter.nl.

Het boek
Geraffineerde trilogie over macht, verbeelding en verraad
• Ingenieus samenspel van drie romans die steeds een verschillend, onheilspellend en zeer divers licht werpen op de vaak complexe verhouding tussen vaders en dochters 
• Een opmerkelijke trilogie: de eerste twee delen verschenen in 2000 en 2002, werden lovend ontvangen in de pers en verschijnen nu onder de titels Zien en Horen. Met het huiveringwekkende derde deel Zwijgen complementeert Van den Berg haar magnum opus 

Drie meisjes, drie vaders, drie romans. In een ijzingwekkende, precieze stijl ontleedt Sabine van den Berg de machtsverhoudingen tussen een vader en een dochter. Soms duiken de oom en neef van het meisje op om een dubieuze driehoeksverhouding aan te gaan, waarin het meisje probeert de situatie naar haar hand te zetten door een - gevaarlijk - spel te spelen met loyaliteit. Voortdurend wordt de lezer gedwongen zich af te vragen: wat is echt? En wie controleert nu eigenlijk wie? 

Sabine van den Berg
Sabine van den Berg (1969) is als docent Proza verbonden aan de Schrijversvakschool te Groningen. Ze publiceerde eerder de romans De naam van mijn vader, De lachende derde, Wissel en Dingen die niet mogen. Deze laatste roman werd ook bij Godert Walter gepresenteerd.


Datum: donderdag 14 september 
Aanvang: 20 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang: gratis

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten