31 aug 2017

Intekening jubileumboek 75 jaar Godert Walter

Godert Walter bestaat in 2017 75 jaar en dat wordt op 20 oktober gevierd. Die dag zal ook het geïllustreerde jubileumboek 'Boekhandel Godert Walter, 75 jaar in het hart van Groningen' verschijnen. Tot 21 oktober geldt de speciale intekenprijs van 25 euro, daarna 29,95. U kunt alvast een exemplaar voor deze speciale intekenprijs reserveren via dit formulierU kunt het boek uiteraard ook reserveren in de winkel, per telefoon op 050 312 25 23 of per mail.

De uitnodiging en de details over de jubileumavond op vrijdag 20 oktober volgen.

Het jubileumboek
Naamgever Godert Walter werd slechts 33 jaar oud. Op 17 september 1944 werd hij thuis door de SD opgezocht en doodgeschoten wegens het verkopen van illegale boeken in zijn jonge boekhandel. Het betrof onder meer boeken van de Bezige Bij, illegaal gedrukt door Hendrik Nicolaas Werkman.

De naam Godert Walter leeft voort. Allereerst werd de boekhandel voortgezet door de jonge weduwe. Godert Walter is nu al 75 jaar een eigenzinnige boekhandel in het centrum van Groningen. Jarenlang werd de winkel gerund door Erik en Hanneke Kweksilber, tot zij deze drie jaar geleden overdroegen aan Allard Steenbergen en Erwin de Vries. Zij zijn nu bezig deze iconische boekhandel de nieuw tijd in te leiden.

Dit wordt een jubileumboek over geschiedenis en heden van deze bijzondere boekhandel. Daarnaast is het ook een eerbetoon aan de zelfstandige boekhandel in het algemeen. Het boek laat duidelijk zien wat de functie van een kwaliteitsboekhandel voor de stedelijke gemeenschap is. Naast het hebben van een goede voorraad boeken, zijn het organiseren van evenementen en het creëren van een ontmoetingsplek voor de plaatselijke intelligentsia een belangrijk bestaansrecht voor een dergelijke boekhandel. Tal van gerenommeerde lezers uit Groningen en daarbuiten zullen dan ook medewerking aan dit boek verlenen.

ISBN 97890 5452 346 8 / NUR 615
160 pagina’s / 16 x 24,5 cm / gebonden / geïllustreerd in kleur / € 29,90
Vormgeving: Ruurd de Boer / DBDdesign
Presentatie: 20 oktober

Geen opmerkingen:

Een reactie posten