7 okt 2016

Marianne Vogel presenteert derde Berlijnse thriller (31/10)

Op maandag 31 oktober zal Marianne Vogel haar derde Berlijnse thriller Communistengoud en kerstengelen bij ons presenteren. Zij wordt deze avond geïnterviewd door Henk Harbers. De avond begint om 20.00 uur en reservering is vanwege de beperkte ruimte gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail op info@godertwalter.nl.

Over het boek
In het winterse Berlijn is psychiatrisch verpleegkundige Marieke van Dijk overreden. Was het een ongeluk of moord? Die kwestie moeten de Amsterdamse particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends in Berlijn gaan oplossen. Het lijkt een simpele opdracht, totdat Bank en Arends op de legendarische verdwenen DDR-miljoenen stuiten. Ook horen ze geruchten over de Stasi, de geheime dienst van de DDR. Dan duikt er een oud Stasi-dossier op. Hoe hangen die dingen samen met Mariekes dood?

Binnen de kortste keren zijn Bank en Arends in een levensgevaarlijke zaak verwikkeld die zich uitstrekt tot de hoogste regionen. Maar Communistengoud en kerstengelen gaat ook over gewone Berlijners, die zich met allerlei listen door het leven proberen te slaan. Deze meeslepende thriller vertelt over macht en onmacht, achterdocht en vertrouwen, en mensen van goede wil. 

Marianne Vogel
Marianne Vogel is persoonlijk coach en literatuurwetenschapper. Ze heeft jaren in Duitsland gewerkt. Deze derde Berlijnse thriller rond het originele speurdersduo Bank en Arends is net als de vorige twee (Gedeelde stad, geheelde stad en In de schaduw van Marlene Dietrich) gebaseerd op ware gebeurtenissen.







Datum: maandag 31 oktober
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Plaats: Boekhandel Godert Walter
Toegang: gratis (reservering gewenst)

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten