20 apr 2017

Lucas Zandberg over De rendementsdenker (22/05)

Op maandag 22 mei spreekt Lucas Zandberg over zijn nieuwe roman De rendementsdenker in Boekhandel Godert Walter. Zandberg wordt deze avond geïnterviewd door Coen Peppelenbos. De avond begint om 20.00 uur en vanwege de beperkte ruimte is reservering is gewenst: in de winkel, telefonisch op 050 312 25 23 of per mail op info@godertwalter.nl.

Over het boek
Klassenstrijd in een leerfabriek: een actueel onderwijsdrama

Robert Witteveen, pas afgestudeerd aan de lerarenopleiding Engels, begint vol goede moed aan zijn allereerste baan in het onderwijs. Op het ROC Leyderschans lijkt hij zijn roeping te hebben gevonden. Hij wint zijn leerlingen voor zich en groeit snel uit tot een geliefde, bevlogen leraar. Maar Roberts onderwijscarrière neemt een onverwachte wending met de komst van een resultaatgerichte sectormanager en de lancering van een megalomaan nieuwbouwproject door het college van bestuur.

Lucas Zandberg putte voor deze roman inspiratie uit de actualiteit en zijn eigen jarenlange ervaring als docent.

Lucas Zandberg
Lucas Zandberg (Langezwaag, 1977) schrijft romans en korte (reis)verhalen. Ook publiceert hij artikelen op de populaire literaire weblog Tzum.

In 2007 debuteerde hij met het meerdere malen herdrukte Mijn leven is van mij, waarin hij korte metten maakte met de bijzonder hardnekkige romantische mythe rondom Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (Sisi). Daarna volgden diverse andere op historische feiten gebaseerde romans en korte (reis)verhalen.

In het najaar van 2010 verscheen De laatste maîtresse, een historische roman over een courtisane aan de vooravond van de Franse Revolutie. De anderhalf jaar later verschenen biografische roman Mayling gaat over de invloedrijke echtgenote van de Chinese nationalistische politicus Chiang Kai-Shek en vormt een venster op China in de twintigste eeuw. In 2015 verscheen het goed ontvangen De vergeten prins, geïnspireerd op het leven van een relatief onbekende telg uit de Oranje-dynastie.

In 2017 verschijnt Lucas' nieuwe roman De rendementsdenker bij De Arbeiderspers. Dit actuele onderwijsdrama is zijn eerste roman die zich afspeelt in het heden.

Klik hier voor de website van Lucas Zandberg.


Datum: maandag 22 mei
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Entree: gratis

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
info@godertwalter.nl
www.godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten